Travelista

Down Memory lane Vegas 2012

 • Skrevet 31.10.2013 klokka 22:08
 • Kategori: Hjem
Home is where your heart is

 • Skrevet 31.10.2013 klokka 09:44
 • Kategori: Hjem

 

Hver gang jeg har vert hjemme i litt mer en tre ukers tid kjenner jeg det begynner å rykke i reisefoten. Verden er som en faktor jeg er blitt avhengig av, det er som om jeg får abstinenser av sofaen og hverdagen hjemme. Kulturer, språk, kulinariske opplevelser, mennesker og andre normer enn i Norge. Verden er så stor men igjen så liten.

Noe som er helt sikkert er jo mer du reiser jo mer setter man pris på ett rolig, avslappende hjem man føler seg komfortabel i. Noe av det beste med høsten er kunne legge seg i sofaen hjemme, tenne lys og i peisen og krølle bena godt opp under teppet.

Hva som gjør leilighet til ditt hjem er detaljene som definerer deg. Jeg liker lysefarger, litt gammel romatisk glamor og sko på utstilling.

 

Pakke Hælvetet til Vegas

 • Skrevet 30.10.2013 klokka 14:15
 • Kategori: Reise

Jeg er en impulspakker !

Sikkert fordi jeg hater å pakke. Jeg er typen som pakker samme morgenen jeg skal reise noe som er håpløst i de periodene jeg er mer borte enn hjemme. Den følelsen når man fortsatt har 2 kofferter fullpakket i gangen og vet du må pakke en ny en morgen etter.


Denne gangen skal jeg prøve å være tidlig ute, skal prøve å lage meg en liste å skrive ned hva jeg trenger på turen til Vegas. Men jeg merker som dagene går og avreise nærmer seg er den listen fortsatt godt plassert i mitt hode. Sist så stresset jeg meg såpass ut hjemmefra at jeg greide å legge igjen lommeboken min. godt jeg alltid har en tendens til å spre kortene mine litt rundt i lommer.


Så er det problematikken ved og bestemme seg for hva man trenger! Stoler man på hotellet og lar sin egen hårføner ligge hjemme eller hva med adapter, det ordner jeg der nede, så stresser man rundt ved ankomst fordi man ikke har mer strøm. Unødvendig! Blir det varmt eller kaldt, yr sier 13-16 og pent sier 22-24 grader.

Det hadde vert mye enklere og ikke hatt disse 23 kg og forholde seg til. Jeg er håpløs, egentlig vil jeg bare pakke alt jeg vil ha med også ikke tenke på kiloene, en kolli hadde vert mye enklere og forholde seg til. Man kan jo ikke sitte på kofferten på vei ned heller. Den som forteller meg at man ikke shopper noe i Vegas, den blir totalt ignorert. 

 

Vegas Baby, Vegas !!

 • Skrevet 25.10.2013 klokka 10:55
 • Kategori: Reise

Greier ikke helt legge fra meg at det i dag er 9 dager til jeg sitter på flyet over Atlanteren til Las Vegas. Byen har nesten 40 millioner besøkende per år. Nå igjen er det min tur. Vegas handler jo ikke bare om kasinospill. Tenkte vi kunne prate litt om hva som står på agendaen på denne reisen.  

Sema messen: Denne gangen er dette hovedgrunnen for reisen. Dette er messen for den bil interesserte. Har du sett pimp my ride? Vel her finner du produktene. I fjor var det mer enn 60 000 mennesker innom denne messen. Selv jeg som ikke kan stort om bil syns denne messen er underholdene. Med Rakse biler, pene damer og utrolige utstillger så forstår jeg fasinasjonen av denne messen.Vi har delt opp denne turen med 6 dager jobb og tre dager ferie og fanteri. Derfor har vi booket oss inn på to forskjellige hoteller.

Planet Hollywood som ligger i hjerte av Las Vegas lett tilgjengelig rett opp fra fotgjengeren på The Strip.

 

The Cosmopolitan ligger rett over gaten fra Planet sør for Bellagio. Dette er nok ett av de litt nyere hotellene på Stripa og kom i bruk i 2005.

Litt aktivitets snakk må vi også igjennom.

En av de første dagene så vil vi oppleve Vegas fra luften. Dette har jeg prøvd en gang og anbefaler ikke dette hvis du har hatt litt for høy promille dagen før. Vi blir hentet på hotellet og kjørt ut til Maverick sin helikopter plass derfra flyr vi til Gran Canyon og lander nede i kløften hvor det blir servert bobler og snack derfra går turen tilbake og avsluttes med flygning over The Strip.

 

 Baja Buggy er ikke en tur for de med svakt hjerte. VI tar å drar ut i Nellis-sanddynene i en spesialbygget racingbuggy bil.  Dette er en tur for de som søker fart og spenning og et skikkelig adrenalinkick. Det er med flere guider slik at du kan kjøre i ditt eget tempo. Min plan er å kjøre som en villmann!

Machine Guns Den ultimate «manneopplevelsen» finner du 10 minutter fra Las Vegas Strip. Enten du er fan av gamle klassiske filmer med sinnsyke skytescener som f.eks «Rambo» eller «Scarface» eller du digger skytespill som «Call of Duty»...- Be ready to take this to your next level

Dette er kun de første dagene. Mere som venter er fantastiske middager, show, meatloaf konsert, selvfølgelig litt uteliv, ferrari kjøring, shopping osv ..

 

Resturant tips i Praha

 • Skrevet 24.10.2013 klokka 17:11
 • Kategori: Reise

Tidligere i september var jeg en tur på jobb i Praha og fikk oppleve noen av de bedre restaurantene jeg vert på. Ikke nok med at matopplevelsene var fantastiske, servicen var helt på topp.

Praha har kanskje gjennom de siste 15 årene vert ett av Europa med populære reisemål. Byen kan by på det meste vi Nordmenn ofte søker nå vi vil ut av Norge. Kunst og kultur, god mat, spennende opplevelser, shopping og veldig billig øl.

V ZATISI var drevet av ZATISI CATERING GROUP som er der navnet stammer fra. Bortgjemt i Prahas labyrint gater finner man denne perlen. De tilbyr tsjekkisk mat med litt internasjonalt strø på og veldig komfortable stoler og dekor. 

Vi spiste her en tasting meny på 5 retter og den etter den andre var bedre enn den første. Med alt fra Blomkålsuppe, til vaktel, kalvefilet og tiramisu

Siden vi var så fornøyde første kvelden, tok vi like gjerne og prøvde søster restauranten også. Bellevue er uten tvil til en av de beste gourmet restauranter i Tsjekkia. Restauranten hører til landets beste catering selskap Zatisi Catering Group som er også hovedleverandør til Den Tsjekkiske President og har catering eksklusivitet under spesielle begivenheter ved Prahaborgen. Igjen her opplevde strålende mat og service. Denne resturanten var nok hakket stivere både i pris og dresscode enn den første.

 Også her prøvde oss på litt forskjellig som kamskjell, indrefilet og en ordentlig sjokolade bombe med glasert popcorn.

 

Når verden ligger for dine føtter

 • Skrevet 24.10.2013 klokka 13:42
 • Kategori: Reise

Den siste tiden føles det nesten som om man har vert mer i det store utland enn hjemme i Norge.

Med Praha, London, Gdansk, Sopot, Frankfurt, Köln og Düsseldorf under beltestedet bare den siste måneden så må jeg innrømme at 3 uker hjemme før det begynner igjen har vert fantastisk deilig.

 

Men allikvel kan jeg nesten ikke vente til Søndag om snart bare 1 uke.

Las Vegas er på tapete. Dette blir min 3 gang i syndenes by som fortsatt er det sykeste stedet jeg tror jeg har vert. Man tror det er en ut av deg selv opplevelse men hva man sitter igjen med er litt skrekk blandet fryd.

 


 

Les mer i arkivet » Mars 2015 » Februar 2015 » November 2014
hits